sobota 2. dubna 2011

Švýcarský sýrový koláč

Ahoj tvořilky.
Dnes jsem dělala po dlouhé době sýrový koláč. Je to dobrota. Pro ty, které mají rády sýr s modrou plísní.

Napřed se udělá těsto z 250 g polohrubé mouky, 100 gramů másla, dvou lžic sádla a tří lžic studené vody a ještě špetky soli.
Rozplácneme do kulaté formy (těsto je dost tuhé), propícháme vidličkou a zakryjeme alobalem. Takto pečeme deset minut, pak alobal sundáme a pečeme ještě pět minut.

Náplň: nastrouháme asi 150 g tvrdého sýra a 150 g třeba nivy a smícháme.
Na oleji osmahneme jednu cibuli na kostičky a odstavenou posypeme sladkou paprikou.
Na upečené těsto dáme půl sýra, cibuli, a zbytek sýra.
Smícháme 125 ml mléka, dvě vejce, 125 ml smetany a lžíci hladké mouky. Zalijeme sýr.
Pečeme deset minut na 175 stupňů a pak 15 minut na 220 stupňů.

Tak si nechte chutnat.
Krásný večer.
Martina

5 komentářů:

  1. Ahoj Marti,
    díky za jednoduchý receptík. Takové mám nejraději. Slaný koláč vypadá mňamózně, hlavně ta náplň mne láká. Určitě vyzkouším. Pa Lenka.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, miluju slané koláče, určitě ho udělám!
    A moc chválím kytičky, krásně se ti šál rýsuje!
    Zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Martino,
    tomuto kolaci se u nas rika "quiche lorrein" a puvodne pochazi z Francie. Mame ho taky moc radi, ale ja tam jeste davam kosticky speku. Krasny pozdrav ze Svycarska, Katerina

    OdpovědětVymazat
  4. i don't undersead your language but your works are lovely..kiss..iulia

    OdpovědětVymazat
  5. Moc příjemné zastavení na Tvém blogu Marti, děkuji za prohlídku a inspirace, pořídila jsem tu hned dva recepty, které mám opsané a určitě vyzkouším. Sýrový koláč to je teda lákadlo - sýry milujeme :o) Pěkné jaro, Martina

    OdpovědětVymazat