sobota 14. května 2011

Výlet do korun stromů

Ahoj tvořilky.
Dnes vám chci dát tip na překrásný výlet, který jsme podnikli včera.
Jeli jsme do Národního parku Bavorského lesa, kde je Stezka korunami stromů.
Je to vlastně dřevěná cesta ve výšce osm až dvacetpět metrů nad zemí dlouhá 1300 m. Překonala jsem svou panickou hrůzu z výšek a prošla jsem to. Hurá!
A jsem moc ráda, přece se nenechám zahanbit malými dětmi. (Cesta je vhodná pro mrňouse v kočárku, vozíčkáře ... prostě pro všechny, kdo se nebojí výšek.)
Na lávce jsou také takové malé odbočky, kde si můžete vyzkoušet trochu dobrodružství - jsou tam kladiny, kymácející se žebříčky, lano .. a to musíte přejít. Samozřejmě, pod vámi je síť z ocelových lanek, takže je to bezpečné.
Úplně na konci je takové "vajíčko", 44 m vysoká stromová věž. Na jejím vrcholku je překrásný výhled.
Kromě této stezky je tam také naučná okružní stezka Za zvířátky. Trvá to asi tři hodiny a na jednotlivých stanovištích jsou různá zvířátka, třeba vlk, rys, kuna, sovy ..... Moc štěstí jsme neměli a vlka a rysa jsme neviděli. Asi chrupkali nebo na nás neměli náladu.
Vřele doporučuji! Je to paráda.
Martina

6 komentářů:

  1. No tak to je úžasný výlet a musel být i výhled. Po včerejším zdolání pár schodů do Přerovské věže bych to možná vzládla. Ale asi by se mi přece jen kolena třásla. Pěkný sice upršený zbytek víkendu přeje Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Tino no to je bomba :-). Strašně ráda vejletuji a těším se, jak zase začnu až dítka povyrostou...Hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je bomba .... Marti můžeš mi napsat přesněji kde to je ... byl by to super výlet pro partu na prázdniny ... ale já mám strach z výšek ... učila jsem se koukat u sebe doma z balkonu a to bydlím ve 4 patře .... pěkný zbytek nedělě ach jo u nás už od rána prší ... Denisa

    OdpovědětVymazat
  4. Teda vypadá to nádherně.Já se sice výšek hrozně bojím a naše Natálka to zdědila po mně,ale když píšeš,že to je i pro kočárky a vozíčkáře,tak by to mělo být bezpečné

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to tedy fakt krásně, ale nevím, jestli bych to dala. Výšky nemusím. To by byl bobřík odvahy :-D :-D Nebo na překonání sama sebe... :-)
    K.

    OdpovědětVymazat