čtvrtek 2. srpna 2012

Udělátko ....

Před časem jsem dostala takovéhle udělátko.
Prý se s tím nějak dělají kytičky. Nějak se to provleče jako pavoučí síť a uprostřed asi zašije a je z toho kytička. Prostředním kolečkem se dají paprsky zasunout a hotová kytička se sama uvolní. Spodní strana je hladká a na té se ta kytička provléká.
Zatím jsem nepřišla na to, jak to funguje. Prostě se mi to pořád rozpadá.
Nevíte některá, jak tu kytičku udělat?
Krásný večer. Tina

6 komentářů:

  1. Ahoj Týno, pokud se nikdo jiný neozve, zkusila bych najít návod v některém ze starších časopisů - ale to až pojedu k rodičům a pokud budu při hledání úspěšná.... Určitě tam bylo něco podobného - byly z toho hezké motivky. Prostředek se sháčkovával a dokonce z těch motivků sestavovali šátky.... Jinak hodně štěstí a třeba se zadaří. Držím palce. Zuzana

    OdpovědětVymazat
  2. Tinko, tak tady jsem tedy v koncích - netuším, jak na to!
    jdu ti pochválit ošatkový úlovek a hlavně srdíčko, moc se ti povedlo!
    Hezké dny, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Podle mého se kolečko omotává a pak prostříhá,na tom samém principu se dříve dělaly bambule k čepicím,na kolečko z kartónu,tak nějak mně to napadá...jedině zkoušet metodou pokus a omyl :-)

    OdpovědětVymazat
  4. No, vypadá to na záhadu a ani já ji nerozlousknu. Ale zkusím to ukázat mamce, třeba bude vědět.
    Hezké léto.
    MartinaK

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, dnes jsem náhodou narazila na internetu na ukázku použití tohoto kolečka. Je tady:
    http://valinka.wz.cz/2012/07/Dekorativni-na-mydlo.html
    (musí se sjet trošku dolů).
    Myslím, že jsem viděla i v TV návod na kytičkové brože, které byly dělané z různých přízí na podobném "udělátku" z umělé hmoty. Věra T.

    OdpovědětVymazat
  6. Bingo!!! Věra T. byla rychlejší - na uvedených stránkách je květina do deště....to je ono, to jsem myslela - bohužel to bylo dávno a dávno nejspíš v některém z časopisů Dorka....Když jsem byla u rodičů, tak jsem na návod nenarazila - ale neprošla jsem všechny archivní výtisky:-) Střed bylo možno i různě sháčkovávat.....no - možná se příště zase mrknu do archivu.

    OdpovědětVymazat