neděle 28. října 2012

Prosba o radu!!!

Moje milé,
dnes trochu na neveselé téma a také prosba o radu.
Ve čtvrtek malou škrábnul velký pejsek do obličeje tak nešťastně, že jsme museli jet na šití. Každý den jezdíme na převazy a kontroly. A také bereme antibiotika, což malé nedělá dobře na bříško.
Včera stehy vyndali, protože jí to popraskalo a také jí to trochu hnisá. (Jasně, protože pusu nezastaví a v klidu jí prostě neudržím.) Bohudík otok už je trochu pryč a také nemá teplotu.
Paní doktorka říkala, že bude mít jizvu větší, než se očekávalo.
Prosím vás, nevíte některá co by pomohlo na lepší zahojení jizev? Třeba babské rady, cokoliv. Nechci, aby byla nešťastná, že se jí děti třeba smějí. Myslím, že to nebude tak hrozné, ale je to přece jen malá slečna.
Omlouvám se za tak trochu zmatený dnešní článek, ale nějak se mi to těžko píše.
DĚKUJI PŘEDEM ZA RADY.
Mějte hezký víkend.
Tina

26 komentářů:

  1. Ahoj Tino, já mám výbornou zkušenost s mastičkou z mařenky, v létě jsem byla podrápaná pořád z chalupz a stačilo se namazat na škrábance, doma to používaj na beďary, nemusíš mít strach, že by jí to ublížilo.Romana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za radu, na beďary bych to taky potřebovala. :-D

      Vymazat
  2. Ahoj Tino nie roumiem wszystkiego ale jak radzą zostać w domu to tak zrób.Pozdrawiam Dusia-zapraszam do siebie

    OdpovědětVymazat
  3. Manžel si měl jizvu po úrazu masírovat sádlem. Sádlo zabralo i na atopický ekzém :-) Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to sádlo zní docela zajímavě, zkusíme také. Díky. Tina

      Vymazat
  4. Kosmetika SALOOS - přírodní, česká. Některý z balzámů, např. rakytníkový.
    Nebo: http://www.contractubex.cz/cs/jizvy/jak-jizvy-osetrovat/

    OdpovědětVymazat
  5. Konopí a konopné sádlo - nejlepší na hojení jizev!

    OdpovědětVymazat
  6. Marti,
    na zahojenou ránu (cca 1-2 týdny po odstranění stehů)se provádějí jemné !! tlakové masáže prstem cca 30 sekund, poté se povolí a prst přesune na vedlejší část jizvy a postup opakuje. Takto se tlakem promasíruje celá délka jizvy. Přes jizvu prstem nepřejíždět, pouze opatrně tlačit ( pozor na stroupek ). Masáž se provádí minimálně 3 x denně po 10 minutách, čím častěji, tím lépe. Účinek se projeví cca za 1 až 2 měsíce. Jsou-li masáže správně a dostatečně často prováděny, mají výborný efekt.

    mast měsíčková,
    mast Calcium pantothenicum - s tou jsem spokojená (volně dostupná v lékárně a cena taky přijatelná)
    nesolené sádlo nebo něco speciálního co radí holky v komentáři.
    Chránit před UV zářením.
    Malé foukám na bebíčko a přeju brzké uzdravení.
    Ahoj :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Martinko, souhlasím s Lenkou ... navíc výborná zkušenost s jitrocelovou mastičkou /nap.r dr.Popov/, krásně jizvičku zahojí. Pokud jizvička není zcela zhojená - opět vlastní zkušenost - čistou řasu chlorellu rozdrtit, rozředit kapkou vody na hustou kašičku a nanést na jizvičku, nechat zaschnout, omýt řepíkem či heřmánkem... Přeji brzké zahojení bebínka! Pa Maru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, rána je ještě čerstvá, pořád taková mokrá. Uvidíme, jak zítra dopadneme na převazu. Díky za rady. Tina

      Vymazat
  8. Ahoj Tino, pokud se jí to ještě trochu podebírá, je výborná mast, která se vaří z jednoho dílu včelího vosku, z jednoho dílu másla a z jednoho dílu smůly ze stromů. Bohužel jí teď nemáme uvařenou, ale úplně malý zbyteček tu mám. Zánět krásně vytáhne a rána se rychleji hojí. Kdybys měla zájem, napiš mi adresu a já Ti jí hned zítra pošlu.
    Hezký večer a ať se to malé hezky zahojí. Je mi jasné, že to tebe bolí víc než jí.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, stále je v té rance něco v nepořádku a dnes jí to doktor zase čistil a dal něco hojivého.Budeme ještě chodit na převazy a až by se zdálo, že je to lepší, napsala bych si o tu mast. Máš pravdu, když ji vidím, bolí mě to moc. :-(

      Vymazat
  9. Marti,
    moje stařenka říká - mazat sádlem - pravým, vepřovým, vyškvařeným po domácku!
    Kdykoliv si vzpomeneš, namazat. A pokud si nevzpomeneš, aspoň 3x denně.

    Neboj, ono to nebude tak horké, jak to teď určitě vypadá, budu držet palce, ať se to vyhojí.

    MartinaK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, sádlo radí spousta děvčat, tak na tom asi něco bude. Doktor straší velkou jizvou, ale byla tam taková mladá doktorka plastický chirurg, ta by to prý pak nějak opravila.

      Vymazat
  10. Ahoj Marti,my máme doma dobrou zkušenost s KOLOIDNÍM STŘÍBREM. dám ti pár příkladů-moje teta si ošklivě opařila celou ruku a nemá tam ani jizvičku. A můj bratranec,který dělá ředitele v lékárně s tím přišel na chirurgii ,kde ležela jeho dcera s ošklivě sedřeným kotníkem a primář to jen doporučil.a nebýt dolíku po chybějícím kousku svaloviny nic by nikdo nepoznal. Sestra si sním stříká opary na rtu a hojí se rychleji.Já osobně s ním zkušenost nemám,ale mám ho taky doma. Prodává se v lékárnách ,na internetu a není to ani drahé. Tak pa a snad to malé pomůže.Eva

    OdpovědětVymazat
  11. Martinko, jak vidím, rad si dostala spoustu, tak jen popřeju, aby bylo brzo dobře! Manžel si kdysi nešťastnou náhodou roztrhl prst o psí zuby a nebyla to žádná legrace...
    Držte se, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  12. Martinko,
    také jdu s jednou vyzkoušenou radou.
    Manžel má zkušenost s gelem Hemagel, netuším zda je i pro malé děti, ale to už si ověříš.
    Tak přeju ať malé se jizvička zahojí k nepoznání!

    OdpovědětVymazat
  13. Ja jen vim,ze mazat,mastit a mazat,pritel ma jizvu a kdyz jeste bydlel u mamky,tak ta mu ji starostlive stale mazala,moc preji aby to bylo jen a jen lepsi.

    OdpovědětVymazat
  14. Jako terapeutka Bachových květových esencí mohu ještě poradit mastičku Rescue Remedy a potírat,moc krásně hojí a nezůstane tak velká jizva.
    Jinak když byl synek menší, Dr. v Krči na chirurgii nám po jeho OP slepého střeva poradil jemně masírovat sádlem, což jsme činili a dnes by jsi jizvu po OP musela hoodně hledat.

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den,vzhledem k tomu,co píšete,se mi možná ze všeho nejvíc nelíbí přístup pana doktora.Mně loni zašívali prst,co mi ho málem ufikla kamarádova puma drápem,tak mně vezli do Vinohradské nemocnice a rovnou mi to šili na plastické chirurgii,samo,že jsem jim řekla,že jsem se řízla :-) velkým nožem !!!Záleží,jak je rána zašitá,pokud tam jsou stehy,jak když látáte pytel na brambory,tak nepomůže nic a přeoperování se zase zajizví,asi bych vlítla na doktora,že se mi to nelíbí.Ránu pokud hnisá koupat a vymývat v řepíčku,heřmánku,lépe se hojí a desinfikuje,nesloupávat stroupky,pak mazat,jak výše řečeno,mastičky,co mají základ v sádle,sádlo samotné,měsíčková mast,konopná mast,zhojenou ránu jemně masírovat,tím se prokrvuje.Mně moc na prstík pomohl v lékarně koupený silikonový obvaz,návlek,který prst stáhl a vytvaroval,také to tak nebolelo,zeptala bych se ve zdravotních potřebách,na silikonové obvazy,prostě vyhlazují jizvy,i po akné,lepší účinky mají na nové jizvy,na staré už tak nepůsobí.Pokud je paní plastická doktorka tak hodná,tak jak je možné,že tvář holčičky nešil rovnou plastický chirurg,aby nezůstala jizva ????Můj prstík je zahojený a zcela stejně krásný,bez jizvy,akorát ten koneček moc necítím,ale to neva,koneckonců jsem profík,nešili mi ruku na plastice poprvé :-).Pokud máte vyndané stehy,tak opravdu nejlepší je máchat ránu v řepíku a mastit a to pořád dokola a zkuste ty zdravotní potřeby a optat se na silikonové náplasti,kamarádka si tak vyzmizíkovala právě starší jizvu na obličeji.Jizva bude začervenalá,ale je to proces hojení.Také je dobré,chránit tvářičku,před mrazem,ne navěky,stačí letos.Tak ať se malé daří dobře a ať se jí rána zahojí beze stopy.Hlavně ať je veselá,to je také důležité pro úzdravu.

    OdpovědětVymazat
  16. Milá Tino, máš tu už spoustu rad, ale napíšu i svoji. Doma používám skoro pouze přírodní léčbu a mám dobrou zkušenost s TŘEZALKOU. Mezi bylinkami vedle měsíčku má silně hojivé účinky. Koupená, či vlastnoručně nasušená bylinka se v uzavíratelné skleničce zalije olejem (mandlovým, ricinovým, slunečnicovým, olivovým...jaký máš), zavře se a nechá se macerovat min. 1 týden. Nechat v lednici. Poté sliješ a třezalkový olej je na světě. Pokud spěcháš, lze použít jen odvar z třezalky a dělat 10 minutové obklady.
    Dalším úžasným ranhojičem je ALOE VERA, pokud nemáš doma (asi ne) tak pozor při nákupu, prodává se aloe vera s kdečím, s alkoholem...vždy bádám a čtu složení. Ať je to 100 procent. Po bylinném obkladu se jizva potře jako krémem, výborně hydratuje!
    Na hojení jizev i třeba akné je dobrý CITRON. Ale u dítka, bych snad počkala, až to bude mít zahojené, aby to neštípalo. Potom se jizva dá před spaním potírat citronovou šťávou, NESMÍ SE S TÍM NA SLUNÍČKO, citrusy jsou fotosenzibilizanty a mohly by v kontaktu se slunečním zářením způsobit popáleniny. Citron je výborný taky na vybělení pleti, což je dobré vědět, pokud třeba jizva zůstane tmavá.
    Na jaře až bude svítit sluníčko, určitě bude potřeba jizvu potírat 50 faktorem.
    Tak držím pěsti :)

    OdpovědětVymazat
  17. Martinko, dobrý den, až dneska jsem objevila Váš příspěvek, tak nevím, zda je to ještě aktuální, ale náš Mates se popálil o rozžhavený klacek těsně pod okem i s částí řas, měl to dost hluboké,(ale nešité, protože to bylo spálené) protože si na něj jakoby naběhl a opravdu nej nej nej je HEMAGEL ...nemá tam vůbec žádnou jizvu a to to měl tak od oka do půli tváře...mohu ho stoprocentně doporučit...je i pro děti...tak přeju ať je brzy vše v pořádku a hlavně bez následků...Radka :o)

    OdpovědětVymazat
  18. Tinko to je mi líto holčičky,ale je tady spousta rad které mohou být dobré.Já si myslí pokud to holčičce mokvá tak by zatím masti nedávala,čistě desinfekci /nejlepší je s Aloem Vera/ a jak to zaschne teprve by davala mastičku, a to si kup v lékarně konopnou mast.Je lepší si jí pokud možno udělat, a mazat jemně masírovat.Ale nejlépe když si vybereš jednu radu,na poprve to nepoznáš chce to delší dobu.Ona je malá tak snad to dobře sroste moc Vám to oběma přeji.PáPá. Luďka

    OdpovědětVymazat