středa 31. srpna 2011

Kečupovando grando

Ahoj tvořilky.
Poslední dny se nesly v duchu rajčat a kečupu. Protože je dobrý, přikládám recept. Většina receptů, co jsem našla, je s jablky, ale tenhle ne:

na l kg rajčat 12 dkg cibule
7 dkg krystalového cukru
2 hřebíčky
1,5 dkg soli
2 lžíce octa
špetička skořice
a podle chuti pů lžičky sladké nebo pálivé papriky
Omytá rajčata a cibuli nakrájíme na kousky, dáme do hrnce a dusíme půl až jednu hodinu.
Po změknutí rozmixujeme, přidáme ostatní a povaříme ještě asi půl hodiny. Je lepší dát na to poloodkrytou pokličku, jinak máte kropenatou kuchyni.
Někdo kečup ještě pasíruje, já ho nechala tak, je pak takový hustší.
Horký kečup plníme do sklenek a ještě chvíli sterilujeme.

Hezký večer.
Tina

Žádné komentáře:

Okomentovat