pátek 5. září 2014

Ještě žiju :-)

Ahoj moje milé,
proč ten zvláštní název? Hned vysvětlím.
Včera jsem dostala od tatínka mého zlatého ryzce. Takové ... do zelena ... prý je to ryzec smrkový.
Přinesla jsem si je domů.
Začala připravovat.
Přítel se na mně díval tak zvláštně. "To chceš fakt jíst?"
No, opravdu nepředpokládám, že by mě chtěl vlastní otec otrávit.
Přítel: "Myslíš, jo?"
Ne, myslím si, že mě má tatínek docela rád. :-)
Když jsem začala smažit, všichni okolo chodili a říkali, jak krásně to voní. Nikdo neochutnal. Ano. Jsem pokusná osoba. No, nevadí. Jejich chyba.
Dobře to dopadlo.
Ještě žiju.

A co vy a houby?

Mějte krásný den.
Tina

5 komentářů:

  1. Ahoj Tinko, tak já jsem na tom s houbama tak, že ráda hledám, sbírám, ale nejím, protože skoro žádnou nepoznám :-). A nejraději hledím muchomůrky červené, protože jsou dobře vidět :-D. Ale ty nesbírám, jen fotím :-).
    Pěkný víkend, Renáta

    OdpovědětVymazat
  2. Nó .... asi bych je taky nejedla:-))))

    OdpovědětVymazat
  3. Houby strašně ráda sbírám, ale nejím je. Při sběru jsem velice opatrná a nenápadně z košíčku manželovi vyhazuji ty, co mají pod kloboučkem "proužky" :-) Nicméně ryzce bych rozhodně nevyhodila, protože je to prý naše nejchutnější houba a málokdy je k vidění (a snězení). :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tinko, ryzce si pamatuji jen coby dítko ... a chutnaly báječně! Ráda houby sbíráme, ale jen pár druhů, co bezpečně poznáme. A je pravda,že červené muchomůrky jsou i pro mne velice fotogenické! Hezké babí léto přeji Maru

    OdpovědětVymazat
  5. Tinko, moc roztomilé :o) Ryzce nesbírám, ale už jsem je jedla a jsou skvělé.
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat