Ahoj všem.
Dnes jsem zapoměla koupit pečivo a tak mi nezbylo nic jiného než chléb upéci. Sáhla jsem do svých zásob receptů a vytáhla receptík na rychlý chléb bez kynutí.
Chléb je pečený z bílé mouky, ale nejlepší je z celozrnné s přidáním ořechů, semínek ..... zkrátka toho, co kdo máte rádi.
A tady je recept:
1 droždí
450 ml vlažné vody
500 g hrubé mouky celozrnné
2 lžičky soli
2 lžíce octa
Pozor. Chléb nenecháváme kynout, dáme ho ihned do formy na chlebíček a vložíme do studené trouby.
Pečeme na 200 stupňů asi 60 minut.
Já ještě vršek občas potírám octovou vodou.
Ať se vám povede!
Krásný večer.
Martina
Tinko, to je zajímavé, to snad musím vyzkoušet!
OdpovědětVymazatDěkuji za typ a zdravím, Helena
Muszę w najbliższym czasie wypróbować ten przepis, wygląda na dobry! Pozdrowienia :))
OdpovědětVymazatTak i když mám doma několik receptů na chleba a většinou je peču v domácí pekárně.Recept na podobný chlebík neznám,takže mě to taky celkem láká k vyzkoušení
OdpovědětVymazatTinko, vypadá to lákavě, asi se budu inspirovat...ale zkusila bych ho v té celozrnnější variante ě v pekárně...tak jsem zvědavá, jak se povede...díky za receptík...měj se fajnově ... Radka
OdpovědětVymazatKoukam, ze nejsem sama kdo tenhle recept nezna. Chleba vypada krasne nadychany a tak jsem si jista, ze v casove tisni se tenhle recept bude naramne hodit :) Diky!!
OdpovědětVymazatAhoj holky. Děkuji moc za milé komentíky.
OdpovědětVymazatPřesně tak, chléb je taková rychlovka, když se stane, že pečivo dojde. Je dobrý, ale nejlepší skutečně z celozrnné nebo tmavé chlebové mouky.
Komu chutnají ořechy, jsou v tom výborné. A kmín, ten také.
Těsto je takové tekutější, tak se nelekněte.
Krásný den.
Martina