čtvrtek 27. ledna 2011

Chléb - recept

Ahoj všem.
Dnes jsem zapoměla koupit pečivo a tak mi nezbylo nic jiného než chléb upéci. Sáhla jsem do svých zásob receptů a vytáhla receptík na rychlý chléb bez kynutí.
Chléb je pečený z bílé mouky, ale nejlepší je z celozrnné s přidáním ořechů, semínek ..... zkrátka toho, co kdo máte rádi.
A tady je recept:
1 droždí
450 ml vlažné vody
500 g hrubé mouky celozrnné
2 lžičky soli
2 lžíce octa
Pozor. Chléb nenecháváme kynout, dáme ho ihned do formy na chlebíček a vložíme do studené trouby.
Pečeme na 200 stupňů asi 60 minut.
Já ještě vršek občas potírám octovou vodou.

Ať se vám povede!

Krásný večer.
Martina

6 komentářů:

  1. Tinko, to je zajímavé, to snad musím vyzkoušet!
    Děkuji za typ a zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Muszę w najbliższym czasie wypróbować ten przepis, wygląda na dobry! Pozdrowienia :))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak i když mám doma několik receptů na chleba a většinou je peču v domácí pekárně.Recept na podobný chlebík neznám,takže mě to taky celkem láká k vyzkoušení

    OdpovědětVymazat
  4. Tinko, vypadá to lákavě, asi se budu inspirovat...ale zkusila bych ho v té celozrnnější variante ě v pekárně...tak jsem zvědavá, jak se povede...díky za receptík...měj se fajnově ... Radka

    OdpovědětVymazat
  5. Koukam, ze nejsem sama kdo tenhle recept nezna. Chleba vypada krasne nadychany a tak jsem si jista, ze v casove tisni se tenhle recept bude naramne hodit :) Diky!!

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj holky. Děkuji moc za milé komentíky.
    Přesně tak, chléb je taková rychlovka, když se stane, že pečivo dojde. Je dobrý, ale nejlepší skutečně z celozrnné nebo tmavé chlebové mouky.
    Komu chutnají ořechy, jsou v tom výborné. A kmín, ten také.
    Těsto je takové tekutější, tak se nelekněte.
    Krásný den.
    Martina

    OdpovědětVymazat